Maszk használat

Tisztelt Szülők!

Kérjük Önöket, hogy minden tanulónak legyen maszkja az iskolában! Tanórán nem kell használni, de a folyosón kötelező a tanulóknak is.

Együttműködésüket és megértésüket köszönjük!

Igazolással kapcsolatos információk

Tisztelt Szülők!
Ha gyermekük betegség miatt hiányzik az iskolából utána mindenképpen orvosi igazolással térhet vissza az intézménybe. Ha szülői igazolás terhére szeretnék a hiányzást igazolni azt a tájékoztatóba beírva vagy telefonos egyeztetés útján az iskola felé feltétlenül jelezzék!

JÁRVÁNYVESZÉLY MEGELŐZÉSE

JÁRVÁNYVESZÉLY MEGELŐZÉSE– TANKERÜLETI KÖZPONT TÁJÉKOZTATÓJA –

Ezúton tájékoztatok mindenkit a kialakult koronavírus  helyzettel összefüggő legfontosabb megelőző intézkedésekkel kapcsolatos feladatokról.

PROGRAMOK FELFÜGGESZTÉSE

Minden iskolai programot, ünnepséget, rendezvényt fel kell függesztenünk a tanulók, a pedagógusok és családjaik biztonsága érdekében. A Lázár Ervin Program keretében szervezett valamennyi esemény határozatlan ideig felfüggesztésre kerül. 

TAKARÍTÁS,FERTŐTLENÍTÉS

Az iskolában kiemelten figyelmet fordítunk a szükséges fertőtlenítés és takarítás rendszeres elvégeztetésére. A kézmosószer és kézfertőtlenítő szer minden mosdóban folyamatosan biztosított. A helyes kézmosásról a tanulókat tájékoztattuk. Kérem a szülőket, hogy a családok otthon is fordítsanak kiemelt figyelmet a kézmosásra, fertőtlenítésre.

SZÜLŐK TÁJÉKOZTATÁSA

Az indokolatlan pánik elkerülése érdekében felhívom a szülők és a pedagógusok figyelmét arra, hogy csak a hivatalos kormányzati tájékoztató oldalon (https://koronavirus.gov.hu) szereplő információkat vegyék figyelembe. A korábban már megküldött levelekben foglaltakat kiegészítve kérem, hogy azok, akik bármilyen módon kapcsolatba kerülhettek fertőzött személlyel itthon vagy külföldi tartózkodásuk során, ne menjenek be az iskolába, maradjanak otthon és haladéktalanul hívják fel telefonon a háziorvosukat, és kövessék az ő utasításait, ezen kívül más teendőjük nincsen.

MEGELŐZÉS

Mindannyiunk elemi érdeke, hogy a fertőzést megelőzzük, éppen ezért folyamatos és nagyfokú é felelősségteljes odafigyelés szükséges! Felhívom a figyelmét, hogy a megelőzésről és a helyes kézmosásról szóló videókat a https://koronavirus.gov.hu/megelozes linken érheti el. Az iskolában mindkét videó levetítésére minden osztályban sor kerül.

 Segítő együttműködését megköszönve,

Hajnal Gabriella elnök asszony megbízásából

Mohácsi Tankerületi Központ

 

AZ ORSZÁGOS RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG KÖZLEMÉNYE A FÉLÉVI BIZONYÍTVÁNYOSZTÁSSAL KAPCSOLATBAN

Az Országos Rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési szakemberei felhívják a figyelmet, hogy az elkövetkező napokban minden szülő, tanár, barát és rokon fokozottan figyeljen a tanulmányi eredmények miatt esetlegesen szorongó tanulókra!

Az iskolákban eltelt az első félév, a diákok hamarosan megkapják a félévi értékelést. Ennek sokan örülnek, azonban vannak olyanok is, akik szorongással néznek elébe.

Sajnálatos módon időről-időre akadnak olyan fiatalok, akik az értékelések és bizonyítványok átvétele után nem mernek hazamenni, mert tartanak a szülők esetleges negatív visszajelzésétől, a dorgálástól. Ezek a gyerekek az utcán csellengenek, és olyan szituációkba kerülhetnek, amire koruknál fogva nincsenek felkészülve. A fizikailag és lelkileg magukra maradt fiatalok áldozattá, szélsőséges esetben akár elkövetővé is válhatnak.

A szökés általában kétségbeesett kísérlet a gyermek részéről, hogy gondjaira megoldást találjon, felhívja magára környezete figyelmét, vagy elodázza a várható kellemetlen találkozást a szüleivel. A háttérben gyakran egyéb iskolai vagy családon belüli problémák is meghúzódhatnak, amelyek ebben az időszakban felerősödhetnek a gyermek tudatában.

Mit tehet ilyenkor a szülő? Gyakran ismételt, de kétségtelenül alapvető tanács, hogy beszélgessen gyermekével minél többet, ismerje fel, hogy milyen gondolatok foglalkoztatják. Olyan bizalmi szülő-gyermek viszonyt kell kialakítani, amelyben a fiatal számíthat a családjára, bátran el meri mondani a problémáit, amelyre ezután együtt lehet megoldást keresni. A szülők és a pedagógusok cseréljék ki tapasztalataikat és észrevételeiket a gyermek viselkedésével kapcsolatban, különös tekintettel a lehetséges problémák korai jeleire.

Javasoljuk, hogy közvetlenül a félévi értesítő előtt otthon, nyugodt körülmények között a gyermekkel együtt tekintsék át az e-napló jegyeit és tantárgyi átlagait, megelőzve ezzel a szorongáshoz vezető meglepetéseket. A körülmények ismeretében érdemes megfontolni, hogy – akár egy közös program előzményeként – ezeken a napokon akkor is menjen el gyermeke elé az iskolába, ha egyébként már egyedül szokott hazajárni. Rossz osztályzatok esetén javasoljuk, hogy szülőként a jegyek kijavítására kidolgozott közös stratégia megbeszélésére helyezzék a hangsúlyt.

Ha szükségét látja, forduljon gyermekével pszichológushoz vagy más szakemberhez, eltűnése esetén pedig azonnal értesítse a rendőrséget!

 

MIKULÁSGYÁR

A Versendi Általános Iskola alsós tanulói 2020. január 10-én, a Vöröskereszt közbenjárásával, utó-karácsonyi ajándékban részesültek! A cipős dobozok sok édességet, játékot, ruhát, tanszert rejtettek. Köszönjük a szép meglepetést és a felajánlóknak a szívből jövő ajándékokat!

Erzsébet Karácsony

Iskolánk három osztálya sikeresen pályázott az „Erzsébet Karácsony a Fővárosi Nagycirkuszban” elnevezésű programra. Így 36 gyermek és 4 pedagógus 2019. december 11.-én reggel Budapestre utazott. Az előadás előtt volt időnk egy kiadós sétát tenni a Fővárosi Állat- és Növénykertben, ahol számtalan érdekes élőlénnyel ismerkedtünk meg. Láttunk orrszarvú etetést, cápát és játszhattak a gyerekek a játszótéren is.

Néhány perces sétával átmentünk a Fővárosi Nagycirkuszba, ahol egy kísérő várt minket. Már a cirkusz épülete előtt több látnivaló akadt (gólyalábas, lufihajtogató, zsonglőrök). Az épületben uzsonnával kedveskedtek nekünk, később a szünetben pattogatott kukoricával és üdítővel kínáltak bennünket. Az előadás címe „Hófödte álom – Ősi cirkuszi mese”. Gyermeket és felnőttet egyaránt elvarázsolt a lélegzetelállító műsor.

Indulás előtt minden tanulónk ajándék- és vacsoracsomagot kapott.

Köszönjük a Mohácsi Tankerületi Központnak az értékes segítséget és a szülőknek a gyors, precíz együttműködést!

Sok örömmel és élménnyel lettünk gazdagabbak!

 

                                                                                   Schleicher Eszter

PÁLYORIENTÁCIÓS NAP

A Baranya megyei Kereskedelmi és Iparkamara gondozásában december 2-án interaktív pályaválasztási témanapot szerveztünk iskolánkban a felső tagozaton. A 7. és 8. osztályosok önismereti foglalkozásokon vettek részt. Az 5. – 8. osztályosok „interaktív osztályfőnöki órák” keretében ismerkedtek a szakmatanulás és a munkaerőpiac lehetőségeivel.

 

 

TABUK NÉLKÜL PROGRAM

Hat alkalommal kerül megszervezésre iskolánkban a „Tabuk Nélkül” program.

Három témát dolgoznak fel a felső tagozatos (6.,7.,8. osztályos) tanulók Orsós Ferenc szociálpolitikus szakember vezetésével. Mindhárom témára kiemelt figyelmet kell fordítani ebben a korosztályban. Ezek az online felületek használata és az online bántalmazás, az iskolai erőszak kérdésköre és a szexualitás témája.

A program az EFOP-3.1.7 projekt keretében valósul meg.

TERMÉSZETTUDOMÁNYOS ÉLMÉNYKÖZPONT MOHÁCSON

Ebben a tanévben indult el a Természettudományos Élményközpont Projekt Mohácson.

Iskolánk felső tagozatos tanulói havi rendszerességgel látogatják az élményközpont programjait. Robotika szakkörön vesznek részt, témanapokat szerveznek számukra a természettudományok különböző területeiről, valamint levelezős versenyben vesznek részt az iskola tanulói. A program célja az ismeretek bővítése mellett a tehetséggondozás.

A foglalkozásokhoz jól felszerelt szaktantermek és felkészült oktatók állnak rendelkezésre a Mohácsi Jenő Könyvtárban. A gyerekeket busszal viszik és hozzák a TTÉK szervezésében.

TANÍTSUNK MAGYARORSZÁGÉRT PROGRAM

Elindult iskolánkban a Tanítsunk Magyarországért Program.

De mi is ez a projekt?

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium, Az Emberi Erőforrások Minisztériuma, a Klebersberg Központ, a Pécsi Tudományegyetem és a bevont iskolák – köztük a Versendi Általános Iskola – indította útjára azért, hogy segítsék a hátrányos helyzetű gyerekeket – esetünkben a hetedik osztályosokat – abban, hogy képesek legyenek kihozni magukból a maximumot – legyen az szakmaszerzés, érettségi, továbbtanulás, sport, művészetek. Segítik a gyerekeket abban, hogy sikerrel fejezzék be az általános iskolát, legyenek elképzeléseik a továbbtanulásról, a jövőjükről, hogy motiváltan lépjenek be  és maradjanak bent a középfokú oktatásban. A mentorok feladata, hogy megmutassák a diákoknak a továbbtanulási- és munkaerő-piaci lehetőségeket, valamint programokat szervezzenek a gyerekek számára.

Iskolánkban három egyetemista fiatal mentorálja a tanulókat. Túl vagyunk az ismerkedésen, az egyetemista fiatalok bekapcsolódtak az iskolai munkába, órákat látogattak, foglalkozásokat tartottak. Jelenleg a programok szervezése zajlik.

Mezei futóverseny Bólyban

Mezeicross futóversenyen vettünk részt 2019.10.02-án Bólyban. Tanulóink becsületesen helytálltak. Eredményeink:

II. korcsoport leány 1550 méter

28 versenyző közül 11. helyezett Balog Kamilla, 16. helyezett Sallai Virág

II. korcsoport fiú 1750 méter

33 versenyző közül 6. helyezést ért el Kovács Szebasztián

III. korcsoport fiú 2500 méter

20 versenyző közül az előkelő 4. helyen végzett Sallai Dávid, 16. helyezett lett Kovács Kevin.

Grtatulálunk a tisztes helytállásért!

Európai Ifjúsági Sportnap

Sportnapot tartottunk 2019.szeptember 27-én pénteken az Európai Ifjúsági Sportnap keretében.

Reggel futással kezdett az iskola. Gyerekek és tanárok egyaránt lefutottuk az előírt távot.

Sportversenyekkel folytatódott a nap.  A versenyek után sor került a lányok és a tanárnők (kiegészítve két férfitanárral) kosárlabda mérkőzésére, melyet a tanárok nyertek. A fiúk a fociban vágtak vissza. Két góllal verték a tanárok csapatát.

Mindannyian jól éreztük magunkat. A tanároknak még két napig izomlázuk volt!

Köszönjük a sportnapot szervező Oszlár Péternek és a segítő nevelőknek a munkáját!

FIGURA EDE ELŐADÁSA

Figura Ede színháza tartott előadást június 5-én iskolánkban, az alsó tagozatos gyerekeink számára. A műsort a Versendi Német Nemzetiségi Önkormányzat támogatása tette lehetővé. Köszönet érte Emese Annának! Az aprók és nagyobbak  nagyon élvezték az előadást, melybe ők is be lettek vonva. Interaktív színházi élményt jelentett a program, melyben a gyerekeink is megcsillanthatták színészi képességeiket. Az biztos, hogy ez a délelőtt örömforrás  volt a valamennyiünk számára.

Képek a galériában!

Iskolai kirándulás az EXTRÉM PARKBA

Ebben a tanévben június 4-ére terveztük az iskolai kirándulást Pécsre, az EXTRÉM PARKBA. Terveinknek az időjárás szabhatott volna gátat, de nem ez történt. A reggeli kissé borús idő után napsütésben tölthettünk el egy napot a parkban jó kedvvel, sok játékkal. Az Extrám Park kiemelkedő hely a szórakozni, mozogni vágyó gyerekeknek. De nem csak a gyerekek érezték jól magukat, a pedagógusok egyöntetű véleménye is az volt: ide bármikor, újra eljönnénk!

Képek a galériában!

Örömhír

Mohácsi Természettudományi Élményközpont által meghirdetett verseny döntőjébe iskolánkból az alábbi csapatok kerültek be: 
Lányok csapata: Kovács Kamilla, Sallai Rózsa, Sallai Roberta
Sütiember: Kárász Daniella, Kovács Tünde, Sallai Rebeka
A döntő 2019. június 6-án 9.00 órakor a Mohácsi Jenő Könyvtárban kerül megrendezésre.
Felkészítő tanár: Németh Annamária
Gratulálunk! 

 

Örömhír

Gratulálunk Bogdán Márk 6. osztályos tanulónak, aki a “Szakma, ami tetszik nekem” című rajzpályázaton I. helyezést ért el. Nyereményét a bólyi Pünkösdi Fesztiválon veheti át.
Felkészítő tanár: Németh Annamária

EU-s pénzből lett felújítva az iskola

A Versendi Általános Iskola több, mint 200 éves, épülete az elmúlt pár évtizedben négyszer esett át kisebb-nagyobb felújításon. A 70-es években a tantermek parkettázására, a vizesblokkok csempézésére került sor, majd a 80-as évek közepén a tetőszerkezet felújítása, a vezetékes ivóvíz bekötése és a központi fűtés bevezetése történt. 1996. októberében széntüzelés helyett áttértünk a gázfűtésre, 1999-ben pedig az iskola előtetővel bővült. 1999-2001 között elkészült az intézmény villamos rekonstrukciója is.

A legújabb beruházás 2018-2019-ben történt Európai Uniós támogatással – az EFOP-4.1.3 projekt keretében – 67 millió Ft értékben. Sor került a tetőszerkezet és tetőfedés teljes rekonstrukciójára, a falak vízszigetelésére, a nyílt veranda zárt folyosóvá alakítására és burkolására. A fűtésrendszer felújításának keretében korszerű kondenzációs kazánok lettek beépítve. Átalakult a könyvtár, új informatika termet alakítottunk ki és egy jól felszerelt fejlesztő termet is berendeztünk. Bevezetésre került a szélessávú internet s a pályázat lehetővé tette az oktatási eszközállomány megújítását, bővítését is.

Május 9-én került sor a megújult épület átadó ünnepségére.                                                                A meghívottak között volt Dr. Hargitai János országgyűlési képviselő, Käszné Lebő Zsuzsanna a Mohácsi Tankerületi Központ igazgatója, Kárász István Versend polgármestere, a község képviselői és nemzetiségi önkormányzatainak elnökei, a tankerület más vezetői, valamint az iskola partner intézményeinek vezetői és munkatársai.             Porvay József felvezetője és Kárász István polgármester megnyitója után ünnepi műsort adtak az iskola tanulói. A Horvát Gyermektánccsoport Balatinácz Dóra vezetésével német és horvát táncot adott elő, Kovács Letícia negyedik osztályos tanuló cigány dalt énekelt. Az iskola Cigány Tánccsoportja Kárászné Batánovics Noémi vezetésével cigány táncokat mutatott be, zeneiskolás tanulóink Pávkovics István vezette zenekara baranyai horvát muzsikával zárta a műsort.

Dr. Hargitai János országgyűlési képviselő köszöntője után Käszné Lebő Zsuzsanna igazgató asszony tájékoztatott az elkészült beruházásról.

A nemzeti színű szalag átvágása után a vendégek megtekintették a felújított iskolát.         Nem volt könnyű a tanév első fele a munkálatok és a tanítás összehangolása miatt, de a megújult iskola nagy örömöt jelent valamennyiünk számára.                                                                                    Köszönet érte!                                             

                                                                     Porvay József igazgató

Örömhír

Hajdú-Bihar megyei TIT által szervezett országos, 6 fordulós történelmi versenyen Kárász Kornélia 7. osztályos tanuló 10. helyezést ért el. Felkészítő: Németh Annamária

Gratulálunk!

Szépírás verseny az alsó tagozaton

Iskolánkban május 8-án került sor a hagyományos szépírási versenyre. Elsőtől negyedik osztályig 20 tanuló vett részt a megmérettetésen. Nehéz volt a döntés, mivel egységesen szép munkák készültek, a gyerek a legszebb írásukat mutatták meg nekünk . Az értékelésben részt vevő pedagógusok minden korcsoportból egy-egy munkát emeltek ki, így a zsűri döntése alapján a következő eredmények születtek:

 1. osztály Balog Lilla
 2. osztály Sallai Dália
 3. osztály Balog Kamilla
 4. osztály Kovács Letícia

 

Minden résztvevőnek köszönjük a munkáját és gratulálunk a győzteseknek!

Örömhír

Az oroszlányi Hébé Alapfokú Művészeti Iskola rajzpályázatot hirdetett iskolás korú gyermekek és fiatalok részére. A pályázat témája az adott korosztálynak megadott olvasmány alapján készített, a saját fantázia által ihletett kép volt. A Versendi Általános Iskola diákjai 5-6 osztályban: Kinney Jeff: Egy ropi naplója – sorozatot dolgozta fel. Sikeresen teljesítettük a kihívást. Ezt bizonyítja, hogy Kárász Dzsesszika, Kárász Laura, Kárász Larissza, Kovács Szonja nyereménnyel zárta a pályázatot!  Gratulálunk nekik! Felkészítő tanár: Németh Annamária

 

ÁTADÁSI ÜNNEPSÉG

2019. május 9-én került sor az iskola felújítását átadó ünnepségre.

A meghívottak között volt Dr. Hargitai János országgyűlési képviselő, Käszné Lebő Zsuzsanna a Mohácsi Tankerületi Központ igazgatója, Kárász István Versend polgármestere, a község képviselői és nemzetiségi önkormányzatainak elnökei, a tankerület más vezetői, valamint az iskola partner intézményeinek vezetői és munkatársai.

Porvay József felvezetője és Kárász István polgármester megnyitója után ünnepi műsort adtak az iskola tanulói:

 • A Horvát Gyermektánccsoport Balatinácz Dóra vezetésével német és horvát táncot adott elő,
 • Kovács Letícia negyedik osztályos tanuló cigány dalt énekelt,
 • Az iskola Cigány Tánccsoportja Kárászné Batánovics Noémi vezetésével cigány táncokat mutatott be,
 • Zeneiskolás tanulóink Pávkovics István vezette zenekara baranyai horvát muzsikával zárta a műsort.

Dr. Hargitai János országgyűlési képviselő köszöntője után Käszné Lebő Zsuzsanna igazgató asszony tájékoztatott az elkészült beruházásról.

A nemzeti színű szalag átvágása után a vendégek megtekintették a felújított iskolát.

Nem volt könnyű a tanév első fele a felújítás és a tanítás összehangolása miatt, de a megújult iskola nagy öröm valamennyiünk számára.

 

Eredmények

K&H által szervezett Vigyázz, Kész, Pénz vetélkedő regionális döntőjébe jutott iskolánk 8. osztályos csapata. Csapat tagjai: Kárász Leila, Kovács József, Kóródi Ferenc. Felkészítő: Németh Annamária

Mozaik Tanulmányi versenyen kiemelkedő eredményeket értek el diákjaink. Bayer Melánia-földrajz: 59. hely , történelem: 39. hely, biológia: 60. hely, fizika: 78. hely,  Hódi Annamária földrajz: 54. hely , történelem: 41. hely, Kóródi Ferenc -földrajz: 54. hely , történelem: 41. hely,  biológia: 60. hely, Kárász Kornélia történelem: 41. hely, Kárász Leila- földrajz: 54. hely , történelem: 50. hely, biológia: 60. hely, kémia 76. hely  Felkészítő: Németh Annamária

Hortobágyi Nemzeti Park HortobágyOn elnevezésű versenyén Kárász Leila 13. helyezést ért el, illetve a Nagyítóval és távcsővel a természetért című versenyen 5. osztályos csapatunk 46. helyezést ért el. Csapat tagjai: Polyákovics Anasztázia, Polyákovics Krisztofer, Kovács Zsolt. Felkészítő: Németh Annamária

Lakiteleki Népfőiskola által szervezett Trianoni vetélkedőn iskolánk csapata döntőbe jutott. Csapat tagjai: Kárász Kornélia, Kárász Leila. Felkészítő: Németh Annamária

 

“EURÓPA MESÉL” c. PROJEKTNAPOK

Április 17-én szerdán került sor az „Európa mesél” c. iskolai szintű projekt zárórendezvényére. A tanulók több hétig foglalkoztak az európai kultúrkör megismerésével, feldolgozásával. A rajzos munkákból kiállítást rendeztünk be az iskola új folyosóján.

A projekt zárásaként a „tanultak számonkérése” játékos akadályverseny keretében történt. Az alsó és a felső tagozatosok külön versenyt vívtak. Mindkét megmérettetésre 10-10 állomáshelyen várták a csapatokat a változatos, játékos, gondolkodtató, sokféle képességet igénylő feladatokkal. A verseny fő szervezői Sabján Erika és Vilmányi Tiborné munkaközösség vezetők voltak, de valamennyi pedagógus részt vett a szervezésben és kivitelezésben egyaránt. Örömünkre segítettek régi, jelenleg középiskolás tanulóink is.

A gyerekek elégedettségi kérdőívet is kitöltöttek az akadályverseny után. örömünkre szolgál, hogy többségük a nagyon tetszett, illetve a tetszett kategóriákat jelölték meg. A tanulók javaslatokat is tettek a következő évi versenyhez a jobbítás érdekében.

A verseny győztes csapatai:

Alsó tagozaton –

 1. helyezett csapat: Balog Péter, Barjakter Márk, Kőhalmi Flórián, Hácz János, Hódi Ferenc
 2. helyezett csapat: Sallai Ervin, Batánovics Imre, Kovács Dominik, Kovács Melinda, Kovács László
 3. helyezett csapat: Pető Amanda, Garai Brendon, Polyákovics Lorenzó, Kovács Lia, Sallai Dália

Felső tagozaton –

 1. helyezett csapat: Barjakter Cintia, Szajkó Jázmin, Kovács Elizabet, Balog Nóra, Kovács József, Rácz Martin
 2. helyezett csapat: Kovács Kamilla, Kovács Kevin, Sallai Roberta, Kovács Henrik, Kárász Kornélia, Kovács Csaba
 3. Kovács József, Kárász Leila, Nyerges Dániel, Kóródi Ferenc, Tavas József, Kuli Péter, Sallai Attila

Az első helyezettek díja egy-egy vásárlási utalvány volt személyenként.

A díjakat a Szülői Közösség hozzájárulása biztosította. Köszönet érte!

Vendégeink is voltak ezen a napon a Mohácsi Tankerülettől, partner iskoláktól, akik megtekintették a küzdelmet és a rendezvényt záró műsort.

A műsorban iskolánk tanulói ( akik a helyi Horvát Tánccsoport tagjai) német és horvát táncot adtak elő. Bayer Melánia  – aki megnyerte az iskolai szavalóversenyt – Radnóti verset mondott. A műsort iskolánk zenekara zárta horvát összeállítással.

 

Képek a Galériában láthatók.

SZAVALÓVERSENY a MAGYAR KÖLTÉSZET NAPJA ALKALMÁBÓL

Iskolánkban április 11-én, a magyar költészet napja alkalmából került megrendezésre a hagyományos szavalóversenyünk. Idén különlegesség volt, hogy az iskolai projekthez kapcsolódóan a diákok Európáról, tájakról szóló versekkel indulhattak a megmérettetésen. Tizenöt felső tagozatos tanuló vett részt a versenyen.  Számos szép előadást hallhattunk, közülük a zsűri az alábbi diákoknak ítélte a díjakat:

 1. helyezés: Bayer Melánia, 8. osztály
 2. helyezés: Sallai Roberta, 7. osztály
 3. helyezés: Kárász Larissza, 6. osztály                                                              A zsűri Sallai Rózsa, 7. osztályos tanulót különdíjban részesítette.         Ezúton is gratulálunk a díjazottaknak, és minden résztvevő diáknak köszönjük a felkészülést, a szép szavalást,

 

SZÉPOLVASÁSI VERSENY

2019. április 10-én iskolánkban megrendezésre került az alsó tagozaton a szépolvasási verseny. A 21 induló az “Európa mesél” c. projektben feldolgozott mesékből olvasott részleteket. Minden résztvevő ajándékban részesült. A versenyzőket háromtagú zsűri értékelte. Minden évfolyamon az első helyezettet díjaztuk. Eredmények:

 1. osztály: Mészáros Ferenc
 2. osztály: Kőhalmi Flórián
 3. osztály: Garai Brendon
 4. osztály: Balog Péter
 5. Minden tanulónak gratulálunk!

 

Örömhír

Örömmel jelentem be, hogy a budapesti Ady Endre Gimnázium által szervezett levelező történelmi verseny döntőjébe iskolánk 8. osztályos diákja, Kárász Leila is bekerült.

Felkészítő tanár: Németh Annamária

Gratulálunk!

Örömhír

Eötvös József Református Oktatási központ idén már 6. alkalommal rendezi meg a Földi János Természettudományos Versenyt. Örömmel jelentem be, hogy iskolánkból az országos döntőbe jutott be Kárász Leila, 8. osztályos tanuló.

Felkészítő tanár: Németh Annamária

Örömhír

A Choco Postcard által facebookon szervezett pályázatot a Versendi Általános Iskola 8. osztálya nyerte meg. A mai nap folyamán- április 4-én átvettük a nyereményünket. Köszönjük szépen! Nagyon örülünk. 🙂

Felelős: Németh Annamária

 

Örömhír

A K&H Vigyázz, kész, pénz! pénzügyi vetélkedő regionális középdöntőjébe továbbjutott a Versendi Általános Iskola 8. osztályos csapata (Kovács József, Kóródi Ferenc, Kárász Leila). A középdöntő április 25-én, Pécsen lesz! A középdöntőbe régiónként 5-5 csapat jut be, ahonnan 3-3 csapat kerül majd az országos döntőbe, Budapestre! Szurkoljon mindenki nekünk!
Felkészítő tanár: Németh Annamária
Gratulálunk!

Matematika verseny a felső tagozaton

Iskolánkban 2019.03.19-én került sor 16 tanuló részvételével a felsős matematika versenyre. A tanulók az idei évi Zrínyi Ilona matematika verseny megyei fordulójának feladatsorait oldhatták meg, azt a feladatsort, ami februárban körülbelül 60.000 magyar diákot késztetett gondolkodásra.

Iskolánk első helyezettjei évfolyamonként:

Kovács Zsolt 5. osztály,

Szajkó Jázmin 6. osztály,

Kárász Kornélia 7. osztály,

Kovács József 8. osztály.

A nyerteseknek gratulálunk és köszönjük valamennyi versenyzőnek, hogy vállalta a megmérettetést!

                                                                                  Vilmányi Tiborné

                                                                               

ELSŐ OSZTÁLYOSOK BEÍRATÁSA

Helyszín: Versendi Általános Iskola –  Iskolatitkári iroda

Időpont: 2019. április 11. (csütörtök) 8.oo-18.oo óra                         

                        április 12. (péntek) 8.oo-16.oo óra

A beiratkozásra az alábbi iratokat kérjük elhozni:

 • A gyermek személyazonosításra alkalmas, a gyermek nevére kiállított személyi azonosító (+ lakcím kártya)
 • TAJ kártya
 • Óvodai szakvélemény
 • Ha van nevelési tanácsadás keretében végzett iskolaérettségi szakértői vélemény
 • SNI gyermek esetén Szakértői Bizottság szakértői véleménye
 • Diákigazolvány igényléséhez az okmányirodában kapott NEK azonosító szám

Diákigazolvány igénylés: az illetékes okmányirodában –Bóly- a születési anyakönyvi kivonat és lakcímkártya, vagy egyéb személyazonosító okmány (személyi igazolvány, útlevél) és lakcímkártya bemutatásával. 

 

Gyárlátogatás a mohácsi Technopig Kft-nél

A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara által szervezett Gépész verseny keretében 6 fő 8. osztályos tanuló üzemlátogatáson vett rész március 13-án a mohácsi Technopignél. Ez a Kft a sertéstelepek komplett technológiai tervezésével és kivitelezésével foglalkozik. Ebbe nyertünk mi is betekintést. A látottakból szempontsor alapján prezentációt kell készíteniük a csapatoknak és továbbítani az Iparkamara felé, hogy bekerülhessenek a döntőbe. Aki bekerül a döntőbe, az egy győri Audi gyár üzemlátogatási lehetőséggel mindenképp gazdagabb lesz.
Csapat tagjai:
-Supergirls csapat: – Kárász Leila 8. osztály
– Kovács Leontina 8. osztály
– Batánovics Evelin 8. osztály
– Hellboys csapat:
– Kóródi Ferenc 8. osztály
– Tavas József 8. osztály
– Kovács József 8. osztály
– Felkészítő tanár: Németh Annamária

Örömhír

A 2019. évi Fenntarthatósági Témahéthez kapcsolódóan a PontVelem Nonprofit Kft. szervezésében megrendezett ZöldOkosKupa versenyen iskolánk 8. osztályos csapata bekerült a pécsi elődöntőbe, melynek időpontja: 2019. március 22.

Csapat tagjai:

–   Kárász Leila 8. osztályos

–  Kóródi Ferenc 8. osztályos

–  Kovács József 8. osztályos

Felkészítő tanár: Németh Annamára

Örömhír

Lezárult az AutóMánia Szakmaismereti Verseny jelentkezési határideje és a verseny első fordulója, melynek eredményeit összesítették. 
Versendi Általános Iskola
„Hellboys” csapata, melynek tagjai Kovács József, Kóródi Ferenc, Tavas József, 13 pontos eredménnyel
„Kkh miazakocsi” csapata, melynek tagjai Kovács Kevin, Kovács Henrik, Kárász Kristóf, 13 pontos eredménnyel
jutottak tovább.
Hamarosan üzemlátogatás 
Gratulálunk!

Németh Annamária

Gyárlátogatás a Hauniban

2019. február 27-én, a Versendi Általános Iskolából 6 gyerekkel üzemlátogatásra mentünk a mentorprogram keretében – együtt a mohácsi iskolásokkal.

A Hauni gyárba való megérkezésünk után az egyik szakoktató tartott előadást a gyár megalapításáról, működéséről, az oktatásban nyújtott szerepükről stb. Ezt követően egy másik szakoktatóval együtt bemutatták nekünk a gyárat, amely hatalmas területen helyezkedik el, a bejárásához 2 órára volt szükség.  Jó volt megtapasztalni azt a tisztaságot és precizítást, amely a minőségi munkavégzéshez szükséges. Mindennek megvolt a helye, nagyon fgyelmezett irányítás alatt folyt az alkotómunka. Azért írok alkotásról, mert a szakoktató elmondta, hogy van olyan gép, amely 1800 alkatrészből áll, melyek mindegyikének hajszálpontosan, az előírásoknak megfelelően kell elkészülnie a megfelelő működéshez. Mindent számítógép vezérel, amelynek eredményeként lecsökkent a hibaleheőségek száma, de az ellenőzrésnek is óriási szerepe van.  Bejártuk az összes gyárrészleget, kezdve onnan, ahol a mérnöki tervező munka folyik, befejezve ott, ahol a végterméket becsomagolják.

Érdekes volt látni egy ekkora gyárat, nem minden nap van lehetőségünk ilyen helyen megfordulni. A baj csak az volt, hogy bár beszéltek minden munkafázisról, konkrétan nem láttunk semmit. Vagy azért, mert éppen nem volt megrendelés arra a gépsorra, vagy azért, mert javították a gépet, vagy azért, mert éppen nem üzemeltették stb. Szóval, így egy idő után unalmassá, fárasztóvá vált a séta.

De dicséret illeti meg a gyerekeket, akik közül kevesen voltak műszaki érdekeltségűek, mégis hősiesen kibírták a 2 és fél óra hosszúságú sétát, és igyekeztek még olykor érdektelenül is odafigyelni. Az oktató is lismeréssel szólt róluk.  Talán elmondható, hogy az ott tapasztalt „katonás” fegyelem és rend megkövetelete ezt a magatartást.

Összességében elmondható, hogy nem volt haszontalan ez az üzemlátogatás, de valamilyen interaktív játék vagy a lehetőség esetleg egy-egy aprócska mukadarab elkészítésére, vagy bármilyen bemutatógép működtetésére, vagy csak látványosabb élmények szerzésére, sokkal élvezetesebbé tehette volna ezt a programot.

Versend, 2019. 03.05.

                                                                               Laczkó Zsuzsanna

EGÉSZSÉGNAP

Iskolánkban 2019. március elsején Egészségnapot tartottunk a Pécsi Orvostanhallgatók Egyesületének közreműködésével. 

A 23 egyetemista hangulatos, interaktív foglalkozások keretében számos hasznos információval, gyakorlati tanáccsal, szituációs játékkal tanította a gyerekeket az egészséges életmódra, a betegségek megelőzésére, a vészhelyzetekben szükséges teendőkre.

Az egyetemisták dicsérték a gyerekeink érdeklődését, okos hozzászólásait, aktivitását. Tanulóink és nevelőink pedig örömmel fogadták a nagyon színvonalas interaktív tevékenységeket és az egyetemisták segítő hozzáállását.

A galériában megtalálható képeken keresztül bepillantást nyerhetnek az élménydús nap pillanataiba.

                                                        Vilmányi Tiborné

Örömhír

Gratulálunk a Törimanók csapatnak, akiknek a tagjai Bayer Melánia, Hódi Annamária, Kárász Leila, bejutottak a Szelidek örökége elnevezésű tanulmányi verseny országos döntőjébe. 🙂

Felkészítő tanár: Németh Annamária

Örömmel jelentem be, hogy a Versendi Általános Iskola 8. osztálya megnyerte a Zsályaliget Élménypark által szervezett pályázaton az osztálykirándulást! 🙂
Köszönjük mindenkinek, aki szavazott ránk a versenyen! 

Németh Annamária

Üzemlátogatás Bermenden

Az ÉpítÉsz verseny keretében a 2. fordulóba bekerült 7. osztályos diákok üzemlátogatáson vettek részt a beremendi cementgyárban. Beadandó feladatuk továbbá még egy makett készítése volt. Nagyon ügyesen elkészítették azt is. Drukkolunk nekik, hogy bekerüljenek a 2. fordulóba!

Felkészítő tanár: Vilmányi Tiborné 

   További képek a galériában.

Eredmény

Gratulálunk Larissza Kárász 6. osztalyos tanulónak, aki megnyerte rajzàval a Tündérlámpás Alapítvány által szervezett rajzpályázatot, illetve Evelin Batánovics 8. osztályos tanulónak, aki 3. helyezést ért el.  A többi rajzoló is kap majd valamilyen ajándékot! Ügyesek voltatok  Köszönjük mindenkinek, aki lájkolta a pályázatokat  

                                           Németh Annamária

Eredmény

Gratulálunk Kovács Kendrának és Kárász Leilának, akik kategóriájukban megnyerték a Szászvári Plébánia által, a Házasság hete keretében meghirdetett rajzpályázatot! A többiek is szépen dolgoztak! Csak így tovább! 

Németh Annamária

Farsangi bál

Idén iskolánk február 8-án, pénteken tartotta a már hagyománnyá vált Farsangot. Rengeteg ötletes jelmezt láthatott a zsűri és ez meg is nehezítette a dolgukat a végső döntésben. Külön öröm volt mindenkinek, hogy idén az elsős kisdiákok és a tanári kar egy része is bemutatta tánctudását. Nagyon ügyesek voltak.

 A jó hangulatról Kóródi Józsi gondoskodott. Aki a nagy tánc közben megszomjazott, megéhezett, annak a büfében adódott lehetősége a 8. osztályosok által árult sütemény, popcorn, illetve a tanárok által készített szendvicsek, illetve italok fogyasztására.

Később a tombolasorsoláson rengeteg apró nyeremény talált gazdára. Köszönjük a felajánlóknak!

Mindenki jól érezte magát!

A farsangon készült képeket, videókat a galériában megtekintheti.

Németh Annamária

Eredmény

Újabb siker! Gratulálunk Kárász Leilának, aki a Gandhi Gimnázium által szervezett országos rajzpályázaton 2. helyezést ért el! Továbbá gratulálunk Sallai Rózsának, Kovács Tündének, Kárász Larisszának, Bayer Biankának, Batánovics Evelinnek, Bayer Melániának és Hódi Annamáriának, akik különdíjat nyertek! Rajzukat Budapesten is kiállítják az Emberi Erőforrások Minisztériumában

Felkészítő tanár: Németh Annamária

Eredmény

Gratulálunk a Tappancsok csapatnak-Kárász Leila, Batánovics Evelin, Bayer Melánia-, akik a GépÉsszel verseny döntőjében szerepeltek. Nyereményük, több apróbb ajándék mellett egy budapesti kirándulás

Mindenki nagyon jòl érezte magát

 

Emléklap

Gratulálunk Kárász Melisszának, Garai Viviennek, Reit Viktóriának, Kovács Izábellának a Víz, tiszta víz – BISEL országos internetes versenyben nyújtott kiváló teljesítményéhez! 🙂